1 Aralık 2013 Pazar

FARKLILIKLARI KONUMLANDIRMAK















Farklılık veya çeşitlilik, ilk bakışta karmaşık gibi görünse de yerinde ve değerinde yönetildiğinde sürdürülebilir bir başarıyı sağlıyor.

Teknoloji ve datanın her alanda önem kazandığı günümüzde, teknolojiyi yönetenlerin konumlandırılmasında kilit rol üslenen insan kaynaklarının da dijital dünyanın içinde olması kaçınılmaz bir gerçek.

Konuşmacıları, ele alınan konuları yönünden oldukça zengin olan ve bu sene ikincisi düzenlenen Dijital İk konferansının sunumunu, her zaman sunumlarını ilgi ve keyifle takip ettiğim sevgili Fatoş KARAHASAN’ın üstlenmiş olması da farklı bir zenginlikti.

Kadınların iş hayatındaki  konumu  ve teknoloji ile iç içe olan Y kuşağının konumlandırılması öne çıkan konular arasındaydı.

İş dünyasının bu kuşağa mı adapte olacağı yoksa bu kuşağın mı iş dünyasına adapte olacağı hala tartışılır halde.

Kadınlarımızın iş dünyasında konumlandırılması ve üst kademelerdeki sayılarının, gerek sosyal sorumluluk projeleriyle gerekse iş dünyasının önde gelen isimlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla artırılması oldukça sevindirici bir gelişme.

Bu konu üzerinde yapılamış bir araştırma detayı da oldukça düşündürücü.
Koç Üniversitesinin kadın çalışanlar arasında yaptığı araştırmada,
kadınların birbirleri ile çalışmayı tercih ettikleri fakat yükselmelerini rakip olarak görüp kıskandıkları ortaya çıkmış.

Hepimizi ilgilendiren bir diğer önemli konu, sosyal medyanın yoğun kullanılması aile ve sosyal ilişkilerin izolasyona uğraması ve değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasının tehlikeye girmiş olmasıdır.

Teknoloji o kadar yaşantımıza girdi ki, eskiden sesi çok çıkan güçlüydü şimdi datası çok olan güçlü hale geldi.

Belki de en çok düşünmemizi gerektiren konu, günlük televizyon izleme süresinin yıllık kitap okuma süresine eşit hale geldiği gerçeğidir.

İyi şeyler de olmuyormu?
Tabi ki oluyor.
Vodafone ve Sahibinden.com işbirliği ile, Anadolu kadınlarının evlerinde bin bir özen ve emekle yaptıkları ürünlerinin, internet üzerinden satışı ile kadınlarımızın da ekonomiye ve iş dünyasına katma değer sağlamaları.

Düşler Akademisi ile engel(siz) ellerin düşler mutfağında yarattığı harikalar.
Ve bunlar gibi nice projeler ile farklılıkların kazanılmaları ve konumlandırılmalarına devam ediliyor.

Dijitalleşme farklılığı ne kadar artırırsa o kadar da birbirine bağlamaya devam ediyor.

Bizlerin üzerine düşen sorumluluk, farklılıkların değerleriyle ve sürdürülebilir olarak konumlandırılmasında etkin görev almak olmalı.


Teşekkürler;
Fatoş KARAHASAN, Müge ATEŞ nezdinde Konuşmacılara,
Nilüfer KOÇYİĞİT, Ali C. ÜNSAL, Seda KÜÇÜK, Hayati ARPACI, Duhan GEVREN 
Blogger arkadaşlara.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder